De' Owner


Nursyaza Fareha Razali
19 y/old
Married With Md Masdir Mastan Since 7Sept 2013.. Hate my blog? click Here


ヅNur Syaza Farehaヅ(ღˇ◡ˇ)~♥
Monday, 24 November 2014 • 21:56 • 0 Sweet hearts

Assalamualaikum dear fellas yg disayangi semuanya.....lama tak update story kan..hehe..Almaklum lah..busy memanjang sepanjang bulan ramadhan dulu...Masa bulan Ramadhan tu aku try berniaga lah juadah utk berbuka puasa..Alhamdulillah..rezeki berniaga..perniagaan berjalan dgn lancar...So..now aku nak cerita lah about something ni..nak dijadikan cerita..mcm ni ceritanya..after dah 5bln berlalu..penantian aku utk mendapatkan zuriat mcm hampir jer nak give up..tp..ntah lah kbapa msa peetengahan bulan ramadhan tu aku bermimpi pasal emas..seumur hidup aku,tak pernah lagi aku mimpi emas..haha..so..aku google lah sikit pasal mimpi aku tu..aku tak sure sangat pasal ramalan2 mimpi ni..aku just baca and abaikan jelah sbb malas nak percaya sangat..so..beberapa hari lepas mimpi emas tu..aku mimpi lagi fresh blood & belalang kluar dari kemaluan aku..Ya Allah..tak tau lah knapa boleh mimpi mcm tu..so..aku abaikan jelah mimpi2 tu..ada yg ckp mimpi tu maksudnya penyakit2 dalaman insyaallah kuar ikut darah tu..Wallahualam lah..so...beberapa hari lepas mimpi belalang & darah tu pulak..aku rasa tak sedap badan..rasa mcm nak period,rasa mcm senggugut period tu nak maii dah..so..aku agak aku nak period lah kononyaa...yg aku pelik..dah 2-3 hari rasa mcm tu kat bawah perut ni..tp..tak jugak period2...then..tgok calendar..dah missed 2 hari..hahaha...aku gatal tangan lah nak test urine...masa tu 2 hari sebelum raya kalau tak silap aku..so..amek urin,amek upt...then,test.....keputusannya aku kecewa sendiri..haha..so..aku decide taknak bagitau husband pasal upt tu..aku sembunyikan upt tu kat dlm blik mandi..so..lepas dia jalan g keje..aku amek lah balik upt tu..then ...aku tgok tetiba pulal ada double line..tp sebelah tu samar2..makin lama makin terang sikit..so..masih tak excited la sbb tak terang..haha..then..husband pulang rumah jer aku trus tunjuklah upt tu..husband mcm agak confused..mcm nak excited pun ada..haha..so..kebetulan haritu gak husband keje setengah hari sbb hari sabtu..hihi..so..kami balik kg lah...so..hari ahad tu aku decide nak g klinik layong nak makesure aku preggy atau tak .so..husband pun setuju lah...then..sampai turn aku kena cek..doctor suruh cek urin..then..tunggu lah ..lepas tu..kena panggil masuk balik lah sbb nak tau keputusan urine tu..then..masuk jer dlm tu doctor senyum2 tanya aku "nampak brapa line??" ...ya Allah..aku senyum sebak tak terkata aku just buat sign peace jelah mean double line..so..doctor ckp "haah,nampak kan ada double line..tahniah mama..awak mengandung"..ya Allah..sangat lah terang pulak masa cek kat klinik...padahal strip upt biasa jer kot..aku test sendiri pakai jenama guardian tp tak terang pon mcm kat klinik tu. hehe..so..aku sangatlah happy sbb kebetulan hari ahad tu tanggal 27/7/2014 adalah hari lahir aku yg ke 20...Ya Allah..the best gift ever..husband ckp "maaflah syg sbb abg xda hadiah mau bagi syg"..then aku ckp "abg,inilah hadiah paling bermakna dlm hidup syg..syg mengandung..."..ya Allah..the best moment lah masa tu..semoga baby membesar dengan baik dan sihat selalu ya sayang..


Post a Comment


0 comment(s)
Written By:Nursyaza Fareha.Thanks for reading this Post.

Lovely Fellas

Tips Tricks And Tutorials

Chatting Here


Leave your Footprints HERE..
Do not use HARSH words here..
Do not Spamming any ADS or LINKS here..
Do Leave your comment here if you Follow me so i can Follow up you..:)
Please Be Nice :)
Contact Me

Contact me at...
: Nur Syaza Fareha(Chajo)
: @nursyazafareha
: Nursyazafareha
: nursyaza_fareha94
: nursyazafareha@ymail.com
: nursyazafareha
Follow & Like Sini





The Past


  • Terima Kasih Allah
  • Puasa Bersama Suami
  • Cake ! I Adore you..:)
  • Resepi Macaroons :)
  • December Giveaway by Fatin Diana
  • Mohon Maaf utk semua sahabat Blogger..:(
  • Thanks and Sorry Dear Fellas..
  • I'll Follow Up You Guys :)
  • One Month Oredy
  • Mini Giveaway EkaTikah Craft

  • Klik @ Sedekah Sini


    Blog Archive




    Credit Section

    Template By: Her
    Base code: Her
    Some stuff:
    Fully Edited By: Nursyaza Fareha