De' Owner


Nursyaza Fareha Razali
19 y/old
Married With Md Masdir Mastan Since 7Sept 2013.. Hate my blog? click Here


ヅNur Syaza Farehaヅ(ღˇ◡ˇ)~♥
Monday, 22 July 2013 • 14:29 • 2 Sweet hearts

Assalamualaikum w.t.b....ok...this post xda kaitan pun dalam kisah hidup aku sebenarnya...maybe adamrelated jugak kot,tp...tak lah semua..:)...but..aku just nak share something pasal perasaan orang perempuan yg agak complicated sangat nak diramal..kankankan..?hehehe..ok...straight to the point jelah...
*Orang perempuan sangat sensitif kan,apalagi kalau something that related with someone that she love the most....for example lah kan...if someone that she love buat perempuan tu rasa sakit hati,terkecil hati,terguris hati or else yg berkaitan lah,...perempuan cepat sangat terasa tau...even just one word yang agak kasar sikit keluar dari mulut org yg disayangi or nada suara org yg disayangi agak lain dari yg lain(agak tinggi@kasar sikit jer pun),perempuan pasti akan mudah terasa hati dan pastinya akan timbul pulak perasaan nak merajuk..kan3..??
*Ok...yaaa...perempuan memang suka merajuk...tp..bukan sesuka sesuki jer kaum hawa ni nak merajuk tau...sometimes,org perempuan merajuk bukanlah jugak nak minta pujuk...tp...maybe,sesetengah dari perempuan ni merajuk just because they need some privacy time to forget about the things that make them feel sad or else lah..right..?but,yg lelaki ni pulak,kalau dah tau your lovely dovey wife,fiance, or Gf dok merajuk...hang try lah jugak pujok doh...jangan dok biar jer your lady tu merajuk terus...kang merajuk tahap xnak tengok muka hangpa kang..,baru tau .. hehe..if korang dok biar jer gadis korang tu merajuk...kompom dia akan rasa tersisih or feel like tak dihargai..korang pun kalau merajuk mesti korang nak jugak kan kena pujuk2 and kena usha2 oleh gadis korang...hah..mcm tu gak lah perasaan perempuan..jangan sampai gadis korang tersenyum sebab orang lain yg pujuk k...:p..haha...kidding but thats the truth k...once you break girls heart,they will keep smile,but their smile is not for you anymore ! :)
*Tapi,satu lagi perangai perempuan ni yg tersangat lah baik,tp kadang menyakitkan hati gak ialah..perempuan ni mudah sangat kan memaafkan kesalahan org yg disayangi...no matter how big or bad thier mistake,but,WE still can forgive them kan...even theres so hard to forget what that someone that we love done to us..but,we still can move on our relationship with them like normally relationship just like nothing bad things happened between us and them kan....
yaaa...honestly,memang susah nak lupakan kesalahan yg dilakukan oleh someone that we love kan..tp,perempuan masih akan terus berusaha menjalani hubungan mereka seperti biasa seolah xda perkara yg menyakitkan hati mereka tu berlaku...ni lah jugak one of a kind habit perempuan yg complicated nak dicakap..perempuan suka memendam kan..walaupun sakit hati dia kat lelaki tu tak habis lagi,perempuan tu still bertahan and keep pretend that she was fine and else lah..kan.?yaa ..itulah yg kami rasakan..walaupunrasa sakit hati dan sekutu dengannya tu masih ada...tapi...perempuan akan tetap bertahan@pretend yg KITA ok..:)..kan3x...even masih ada lagi rasa sakit tu,tapi..kita just akan cakap.."SAYA OK,SAYA TAK APA2.."..see..?
Then,yaaa....sesetengah perempuan ni...ada yang tak suka kan bila org yg mereka sayang cakap nama or cerita pasal perempuan lain dgn dia..?for me,i dont care actually...but,sometimes...kalau aku tengok kawan2 aku yg tgah bercinta...ada jugak yg meluah kat aku yang diorang sakit hati bila BF diorang cakap or cerita pasal perempuan lain kat dpn diorang,even just friend...but...fahamilah hati orang perempuan ni...sensetif...so...pandai2 lah jaga hati gadis korang...jangan sampai diorang makan hati dengan perangai yg gadis kamu tak suka...ok...ya...we know kami ni seolah2 mengongkong lah konon if kami cakap kami jeles...actually,NO !..we are NOT JELES at all...we just feel that we're not appriciate lah kan...yalah...hati siapa lah yang tak sakit kan kalau orang yang mereka sayang sedang bercerita tentang seseorang yg sama jantina dengan kita kan..lainlah if lelaki tu dok story pasal family dia...its ok lah...but,please jangan about another girls..:)...ok..
Ok...then,ya....perempuan suka marah kat kekasih dia kan....ya...KAMI memang sika marah korang...tapi,bukan nya kitaorang ssuka-suka nak marah tanpa sebab kan..:)...kitaorang ni marah supaya korang sedar kesalahan korang,kitaorang nak korang jadi lelaki yg baik yg boleh membimbing Kami hingga ke JANNAH..so,if korang tak prepare ilmu untuk diri korang,macam mana nak bimbing kami ke jalan Allah nanti kalau dah kahwin...?so..thats why lah perempuan suka marah...perempuan suka marah kat lelaki untuk kebaikan lelaki tu...jarang aku tengok perempuan marah kat lelaki yg diorang sayang atas sbb2 lain....usually,berdasarkan apa yg aku tengok dan pengalaman sahabat2x aku,aku tengok biasanya perempuan suka marah supaya lelaki tu berubah ke arah kebaikan.bukan marah sampai pukul2 lelaki tu..tak..bukan mcm tu,...just give them some advise and give them some privacy time to calm their self and accept what that we oredy tell them about PERUBAHAN KE ARAH YANG LEBIH BIK tu...In the same time,perempuan juga kenalah juga bertolak ansur dalam menjaga hubungan...jangan ikutkan hati sangat..:)
 *Ok....ni lagi satu perangai orang perempuan....ok...orang perempuan ni Allah ciptakan hati mereka lembut dan sangat mudah untuk menyayangi kan..:).. ya...the truth is....orang perempuan ni,kalau da dah sayang kat someone tu,dia akan berusaha sehabis baik untuk mempertahankan hubungan mereka no either what will happend kan...no matter lah if lelaki tu serba kekurangan,tp,kalau hati dah sayang...dia nak jugakkk kat lelaki tu...tapi...tak lah semua...just a few of US lah..heheh..orang perempuan kalau dia dah sayang,dia betul-betul maksudkannya dan memang hanya lelaki tu lah kat dalam hati dia....tp...kalau perempuan dah benci....SORRY LAH BROTHER...theres no U-TURN if you break girls heart..:)...haha...sesuka hati jer aku wat ayat2 cinta yg merapuu....hehehe...ok...tp..biasanya macam i kan perempuan..:)...but,,sometimes..perempuan ni susah jugak nak diramal...so....korang yg bernama lelaki perlu ALERT@PEKA dengan keadaan semasa hati/emosi mereka..:)..korang kena bersedia dari segi mental dan fizikal kalau nak menyakitkan hati perempuan..k..haha.:p....banyak lagi aku nak share about perempuan ni...but..later lah yer...penat lah baru balik dari hospital..:)..k...see you later dear fellas yg disayangi..k...wassalam..:)


Labels:


Blogger TaQie said...

oyeah.. chajok la jugak.. :) (y) -me Fethy-

 
Blogger Nursyaza Fareha said...

aigooo..hehehe...si peth lah jugakk..manang yg nama joo..TaQie..hehe..:)

 

Post a Comment


2 comment(s)
Written By:Nursyaza Fareha.Thanks for reading this Post.

Lovely Fellas

Tips Tricks And Tutorials

Chatting Here


Leave your Footprints HERE..
Do not use HARSH words here..
Do not Spamming any ADS or LINKS here..
Do Leave your comment here if you Follow me so i can Follow up you..:)
Please Be Nice :)
Contact Me

Contact me at...
: Nur Syaza Fareha(Chajo)
: @nursyazafareha
: Nursyazafareha
: nursyaza_fareha94
: nursyazafareha@ymail.com
: nursyazafareha
Follow & Like Sini





The Past


  • Kau & Aku Part10
  • Kau & Aku Part9
  • Giveaway Cahaya Ramadhan
  • Kau & Aku Part8
  • Kau & Aku Part7
  • Kau & Aku Part6
  • Kau & Aku Part5
  • Kau & Aku Part4
  • Kau & Aku Part3
  • Kau & Aku part 2

  • Klik @ Sedekah Sini


    Blog Archive




    Credit Section

    Template By: Her
    Base code: Her
    Some stuff:
    Fully Edited By: Nursyaza Fareha